ESPECTACLE

SINÒPSIS:

A través de la dansa, el teatre gestual i la música original en directe, ens endinsarem al cor d'un bosc on hi succeirà un fet màgic: EL CICLE DE LA VIDA.

Espectacle familiar, en especial per a la petita infància, que aborda el concepte de la finitud com a un fet natural i desitja obrir un espai de comunicació sobre el cicle de la vida a tots els infants que tinguin ganes de parlar-ne.

 

 

Aquest projecte neix arran de la necessitat de parlar a la petita infància del concepte de la finitud amb naturalitat, com a fet intrínsec de la vida. Creiem que hi ha força material per treballar el dol, però no tant per explicar un succés natural present a la nostra vida i al nostre voltant.

Pensem que no necessàriament cal profunditzar en el tema si no hi ha curiositat i/o demanda, però sí que creiem que és important abordar-lo, i donar l’oportunitat als infants de poder fer conscient, entendre i assimilar un fet que, ara mateix, sentim que es tracta com a tabú. I també considerem que cal crear un espai guiat, on es treballi la mort i se’n parli, perquè els infants puguin extreure les seves pròpies conclusions, expressar les seves vivències i trobar eines per afrontar el concepte de finitud.

A través d’una història senzilla, cíclica i sense text, de la mà d’una ballarina i actriu i la música creada per a aquest espectacle com a narradora de la història, expliquem el fet de la vida, la transformació, la mort i el ritual com a eina per fer front a aquest procés.     

 

ARGUMENT:

 

En un petit bosc se sent un cor i neix una eruga, que atreta per una formosa fulla, hi troba la força per transformar-se en papallona. De l’erugueta només en queda la pell buida. La papallona aprèn a volar i en el seu aprenentatge descobreix una flor. En queda enamorada de l'olor, així que, guiada pel seu nas buscarà i decorarà el seu tros de bosc amb moltes flors de colors. En aquest camí sent la necessitat de reproduir-se, de fer un ou, que garantirà la continuació de la vida. Un cop tot està ben formós, es troba amb la pell buida de l'eruga, d'on ha sortit la papallona, i se li acut decorar-la amb flors. La papallona, satisfeta, ja no pot aixecar les ales i mor. Tot succeeix sota la mirada atenta de la guardiana de la vida, que vetlla pel bon funcionament de tots els éssers vius del bosc, i serà l'encarregada de custodiar el nou ou, que comença a bategar...

 

 

 

FITXA ARTÍSTICA:

 

- Idea original i Direcció: Mercè Llorens

- Creació: Mercè Llorens, Valentina Azzati, Aina Puig, Neus Millán, Isabel Pla Teixidor.

- Ballarina i intèrpret: Isabel Pla Teixidor.

- Música original i en directe: Aina Puig

- Escenografia: Llorenç Llorens, Mercè Llorens, Aina Puig

- Disseny il·luminacó: Mercè Llorens i Alexandra Ortiz

- Disseny so: Jonbi Belategi.

- Dossier Pedagògic i Pedagoga: Neus Millán

 

 

FITXA TÈCNICA:

- Durada espectacle                          40 min.

- Muntatge                                        3 hores.

- Desmuntatge                                  1 hora

 

-Públic                                               frontal o en semi-cercle

- Edat recomanada                             la primera infància (de 2 a 6 anys) i públic familiar

 

- Idioma                                              sense text (música)

- Espai escènic                                    7 metres d'ample

                                                            4 metres de fons

                                                            3 metres d'alçada

      

Especacle de sala.

          Degut a la situació actual que estem travessant, hem creat un format de l'obra per escenificar a l'aire lliure o en una sala polivalent, amb una durada de 30 minuts i potenciant l'humor, que en aquests moments sentim imprescindible.

**Amb altres condicions pregunteu-nos la possibilitat d’adaptació.

Espai on canviar-se, maquillar-se i escalfar.